Monday, October 8, 2012

En ny vecka

Annu en vecka har nu tagit sin borjan.

I slutet av forra veckan blev jag plotsligt utbjuden av min kollega Anna, och hennes van till en hojd lite utanfor Tbilisi. Det var en spannande overaskning att se vad som vantade dar, ett markligt men ocksa maktigt monument over olika Georgiska kungar och bibel-figurer.

Nagra "viktiga" kungar /praster (?) fran Georgiens historia.

Utsikt over Tbilisi
Jag fick en liten guidning runt monumentet och vi njot av utsikten, innan vi slutligen atervande till Tbilisi for att inta lite mat pa en traditionell Georgisk restaurant.




Helgen har, sasom de flesta dagarna har, varit intensiv. I lordags var det "Tbilisi dagen" vilket innebar att man har lite extra firande, med torgmarknad, upptradanden och grillning mm.



 Jag hann aven med en aningen brant klattring upp till en av Ivanishvilis lyxbostader ovanfor Tbilisi.



Ivanishvilis helikopterplattform. Dessvarre drog President Saakashvili tillbaka Ivanishvilis helikopterlicens forra aret... sa plattformen star tom.

Ivanishvili ska tydligen ha ett antal zebror och pingviner, vet dock inte om de haller till i detta hus, eller i nagon av hans andra lyxvillor..

I sondags fick jag aven besok av en god van ifran Azerbaijan som passade pa att mellanlanda i Tbilisi med nagra kamrater.



Under den kommande veckan, ska jag forutom min "fasta tjanst" pa civil.ge, bland annat diskutera UNAGs hemsida med nagra personer, och undersoka behovet av omstrukturering. Fler utflykter ar forhoppningsvis ocksa att vanta.


Allt gott!

Ps.
Har du vagarna forbi, sa tveka inte. Georgien, och Tbilisi har mycket spannande att bjuda pa i dessa dagar!