Thursday, November 8, 2012

Lite bilder.


Jag sitter nu pa kontoret i Tbilisi och praktiken gar vidare. Nu for tiden har jag ofta fullt upp om kvallarna med en massa moten och diskussioner. Kan bli lite mycket ibland, men det ar nog nyttigt. Imorgon far jag besok av Tove som gor praktik for FN-forbundet i Armenien (blogg har). Det ska bli roligt, kanske beger vi oss ut pa utflykt eller sa blir det Tbilisi. Nu tanker jag inte skriva mycket mer men titta garna pa fotona nedan. Hej hej! 


 

Efter Rosrevolutionen 2003, satte President Saaakashvili igang en hel del projekt for att minska korruption och oka transparensen i rattsvasendet. Bland annat lat han sparka hela poliskaren, da han ansag den alltfor korrupt och oprofessionell. Ett hastigt men mycket effektivt satt att bekampa korruptionen. Att bygga om alla polishus till glasmonument, var kanske inte lika effektivt aven om det for visso okar transparensen...

Den har byggnaden ar kand under namnet "ara shenda", vilket betyder ungefar "inte fardigbyggd". Det ar ocksa detta den ar kand for, att den aldrig byggts klart (!). 

Pa marknaden kan man hitta lite vadsomhelst. Att forsaljarna  da och da plockar fram vodka flaskan  hor inte till ovanligheterna.

En vacker gammal byggnad i utkanten av Tbilisi. Byggnaden  som  byggts i enlighet med en traditionell Georgisk arkitektur och egentligen ar en del av det sa kallade etnografiska-museet, har ursprungligen flyttats fran en helt annan del av Georgien, for att underlatta for resenarer mahanda.

I livsmedelsbutiken far diplomater och foretagare en egen kassa. 

Min kollega och jag efter en arbetssam dag. 

Nagra georgier,  nagra ryssar, en svensk, en trevlig eftermiddag.